Bu sonu gelmeyen döngüyle alakalı bildiklerimi sizlerle muhakkak paylaşmalıyım. ??♀️
Sigara sadece sigara değildir!! Dinamik açıdan baktığımızda, bir semboldür çok başka şeylerin yerine geçen… Nelerin? Anne memesi yerine geçer mesela.
NASIL YANİ?
Şöyle anlatayım…
Bebek için anne memesi emmek ve anne kucağında olmak en güvenli olaydır. Çok küçük, bakıma muhtaç bir bebek… Orada sakinleşir, güvende hisseder, keyif alır. Onları en çok yatıştıran yerdir. Sadece anne kucağında sakinleşen bebekleri anımsadınız değil mi? ?? Anne ile bağlanma biçimine göre sigara da artık sembolik olarak anne memesi yerine geçer. Geçer çünkü anne ile güvenli bir ilişki kurulamamış, anne bebeği yatıştıramamış, anne yeterli düzeyde bir bakım verememiş ya da bebek anne memesini emememiş, erken dönemde anne memesinden ayrılmış ve anneye bağımlılık geliştirmiş ve anneden ayrılamamış olabilir… Daha sonra artık o bebek büyüdüğünde kendini sigara içme, yemek yeme, sakız çiğneme, alkol kullanımı olarak sembolik bir şekilde ortaya koyar, oral bölgeyi yani ağzını bu şekilde ağıza alma yöntemi ile aktif eder sanki emer gibi, bu ihtiyaç yaş büyüdükçe sadece şekil değiştirir.
Bebek korktuğunda, üzüldüğünde, kaygılandığında yani stresli bütün durumlarda annesinin kucağında yatışıyor. Kişi stresle başetmekte zorlandığında ve hatta her stres anında ise sigara içerek rahatlamaya çalışıyor.Bu rahatlama bilinçdışının sigara içmeyi anne memesine, kucağına ve anneye kavuşma olarak deneyimlemesi ile örtüşür.
Sigara bırakınca kilo almaların altında da bu yatar. Çünkü sigara yerine bu sefer rahatlamak için yemek yeme geçiyor. Kendini yatıştırmak için yine oral bölgenin aktif edildiği bir durum ortaya çıkıyor.
Bazı kimseler için sigarayı içmiyor resmen yiyor derler, bilirsiniz. Tam olarak anne memesini emen bir bebek hayal edin.. İkisi birbirine benzedi değil mi ??♀️ Bu sigaranın duygusal köküdür.
Sigarayı niye çok içtiğinizi bilmek, niye bırakamadığınızı bilmek önemli bir nokta.?? Farkındalık son derece önemli. ✊?
Daha da önemlisi ise içinde kocaman bir canavar barındıran o küçük görünen kağıttan şeyi bırakabilmek.. Bu nokta da biorezonans cihazları çok işe yaramaktadır. Ve benim en sık başvurduğu terapi yöntemi; hipnoterapi ve rezonans ile kişinin frekanslarını düzenlemektir. Tek seansta sigarayı böyle bırakabiliyorlar??
Hangi sebeple sigaraya başlandığı bırakış sürecini etkilemektedir. Ve bu sebeplere dönmek, eski dönemleri hatırlamak ve iyileştirmek bugün sigaranın hayatınızdan çıkmasına büyük etki eder.
İki danışanım da sigarayı bırakma çalışırken sigarayı konuşmamıştık bile ??♀️ Süreçleri irdelerken otomatikman sigara unutulmuştu.??
Bu önemli ve detaylı konunun sağlık boyutuna ben artık değinmeyeceğim. Sizler zaten çok iyi biliyorsunuz nasıl bir zehri soluduğunuzu. Şu an sigara bırakma sürecinde olan arkadaşlarım var ise onlara şunu söylemek istiyorum; canınız her sigara çektiğinde sigarayı nasıl içinize çekiyorduysanız, temiz havayı öyle içinize çekin, yani havayı için ☁️
Vücut toksinleri attıktan sonra ise eveeet rahat rahat yürüyüşler, nefes kesilmemeleri, partnerizin ıyyy leşş gibi kokuyorsun dememeleri, cildinizin ışıl ışıl parlaması, otomatikman salgılanan endorfin hormonu yani kısacası gelsiin kaliteliii bir hayat♥️♥️
.
.
.
Uzm. Psikolojik Danışman/ Klinik Psikolog/ Psikoterapist Songül Çavdar
Siz de fikrinizi belirtin